Posts Tagged ‘oppskrift’

Timianbrød

fredag, oktober 23rd, 2009

Timianbrød kan minne noe om hvitløksbrød, bare med timian istedenfor hvitløk, selvsagt. Til dette trenger du:

– Fine halvstekte rundstykker, ciabatta eller lignende.
– Fersk timian.
– Olivenolje
– Kvernet havsalt

– Del rundstykkene langs midten og fordel utover et stekebrett.

– Smør på litt olivenolje, strø på litt nykvernet havsalt og fersk timian.

– Stek i ovnen til de er lett gyldne. (steketiden som står på emballasjen må kanskje reduseres)

Smaker fantastisk sammen med salater eller som del av tapas.

Kyllingsalat m/bacon

onsdag, oktober 21st, 2009

Enkel kyllingsalat m/bacon for 2 personer.

– 1 Isbergsalat
– 1 pk Ruccola
– Litt purre (etter smak)
– Stekt/Grillet kyllingfilet (ca 400 g)
– 1 pk Baconskiver (ca 250 g)

– Olivenolje
– Kvernet Havsalt og Pepper

– Ferske rundstykker (bruk gjerne halvstekte som man får kjøpt frosne på butikken)
Fremgangsmåte:

– Del opp kyllingfiletene i 3-4 biter på langt, krydre med salt og pepper (nykvernet smaker best), legg utover et stekebrett og stek i stekeovn til den er gjennomstekt. Bruk gjerne grillfunksjon på slutten dersom du liker kyllingen litt godt stekt/sprø. 

– Del opp baconskivene i litt mindre biter, stek på stekepanne, og legg over på tørkepapir (det suger til seg mesteparten av fettet, slik at baconskivene blir sprø)

– Stek rundstykkene, mens kyllingen kjøler seg litt ned. 

– Skjær opp isbergsalat og ruccola, og bland med litt finhakket purre.

– Skjær kyllingen opp i skiver.

Bland salat med kylling og bacon, og topp det hele med litt olivenolje og nykvernet salt og pepper. Serveres med varme rundstykker med smør.